تاثیرات سیاسی سرمستی ابتدایی جنگ تقریبا از بین رفته و در حال حاضر حزب «لیکود» به ریاست نتانیاهو عقبنشینی قابل توجهی در قبال حزب تحت ریاست «نفتالی بنت» داشته و دو حزب 25 کرسی را در نظرسنجیها به دست آوردهاند. بعد از جنگ ائتلاف، حداقل یک کرسی خود را هم از دست داده و اکنون 48 کرسی در اختیار دارد در حالی که مخالفان «بنت» اکثریت شکننده 61 کرسی را به عنوان یکی از نتایج جنگ کسب کردهاند.
به گزارش تابناک به نقل از روزنامه اعتماد؛ در نظرسنجی انجام شده، دستکم نیمی از اسراییلیها بر این باورند که اسراییل در جنگ با ایران به پیروزی نرسیده است و فقط 30 درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی پایان این تقابل را با پیروزی اسراییل اعلام کردند. 16 درصد از اسراییلیها تاکید کردند نتایج این جنگ برای اسراییل صرفا دستاوردهای سطحی است، 5 درصد هم گفتند که هیچ نظری در این رابطه ندارند.
این در حالی است که این نوع نگاه حتی در میان طرفداران احزاب تشکیلدهنده ائتلاف هم صدق میکند به نحوی که فقط 47 درصد از آنها اعلام کردهاند پیروزی واضحی را برای اسراییل احساس کردهاند و 53 درصد چنین نظری ندارند. حدود نیمی از شرکتکنندگان در این نظرسنجی (48 درصد) در پاسخ به پرسش تاکید دارند: «نتانیاهو برای تحقق اهداف سیاسیاش به جنگ در نوار غزه ادامه میدهد.»
نتایج نظرسنجی موسسه «تایسون گروپ» در بحبوحه پیامدهای حملات اخیر امریکا به تاسیسات هستهای ایران، دیدگاههای پیچیده و متناقض مردم امریکا را درباره سیاست خارجی و امنیت ملی آشکار کرده است. بر اساس این نظرسنجی، در حالی که نیمی از پاسخدهندگان از حملات محدود به تاسیسات هستهای ایران حمایت کردهاند، نگرانیهایی جدی نیز درباره احتمال گسترش جنگ و اقدامات تلافیجویانه ایران در خاک امریکا مطرح شده است.
بر اساس نتایج این نظرسنجی، جمهوریخواهان امریکایی قاطعانه از بمباران ایران حمایت میکنند، در حالی که دموکراتها و مستقلها با احتیاط بیشتری به این موضوع مینگرند. این نظرسنجی نشان میدهد ۴۶ درصد از امریکاییها عملکرد ترامپ را تایید میکنند و در مقابل ۵۱ درصد مخالف آن هستند. رایدهندگان در مورد رویکرد ترامپ به سیاست خارجی بهطور مساوی تقسیم شدهاند، اما در زمینه تورم، امتیازات منفی قابل توجهی برای او ثبت شده است.
در خصوص نتایج این نظرسنجی درباره غزه نیز اکثر رایدهندگان امریکایی با جنگ غزه مخالف هستند. رایدهندگان امریکایی تمایل بیشتری به مسلح کردن اوکراین در مقایسه با رژیم تلآویو دارند و در حالی که زلنسکی، رییسجمهور اوکراین، از حمایت خوبی برخوردار است، نتانیاهو، با ارزیابیهای منفی روبهرو است. اقدامات اسراییل، اجماع دوجناحی در امریکا برای دفاع از اسراییل را در هم شکسته است. اکنون حمایت از این کشور به موضوعی به شدت مناقشهبرانگیز در کنگره، سوژه بحثهای خشمگینانه و اعتراضات در دانشگاهها و محرک افزایش حوادث یهودستیزانه در امریکا و جهان تبدیل شده است.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم اسراییل مدعی شده سه وزیر اسراییلی صراحتا به شکست عملیات نظامی ارتش در نوار غزه اعتراف کرده و بر این باورند که این اقدامات تاکنون هیچ نتیجه عملی در پی نداشته است. به اعتقاد آنها،
آنچه در غزه انجام دادیم، شاید از نظر تئوریک دارای ظرفیتهایی بود، اما در عمل به هیچ نتیجهای نرسید. باید یا اقدام نظامی متفاوتی انجام شود یا به سمت پایان دادن به جنگ و رسیدن به یک توافق جامع حرکت کنیم. گروهی از مسوولان اسراییلی که در مذاکرات غیرمستقیم با جنبش حماس مشارکت دارند، اعتقاد دارند: «کسانی که تصور میکنند حماس پس از حمله به ایران به سرعت برای توافق وارد عمل خواهد شد، درک درستی از ماهیت این جنبش ندارند.»
در اسراییل نیز مخالفتهای داخلی با سیاستهای نتانیاهو ادامه دارد. هزاران نفر از تظاهرکنندگان اسراییل که خواستار پایان جنگ در نوار غزه و تبادل اسیران بودند، به خیابانها آمدند. پلیس اسراییل این تظاهرات را غیرقانونی اعلام کرده و هفت نفر از آنها را به اتهام «اخلال در نظم عمومی» بازداشت کرد. تظاهرکنندگان اسراییلی معتقدند «نتانیاهو» از محاکمه در برابر قانون وحشت دارد. او باید شرم کند و شکست خود در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ را بپذیرد و عرصه سیاست را ترک کند.
طبق نوشته «نیویورکتایمز» در نظرسنجی موسسه Pew در ۲۴ کشور، دیدگاههای منفی درباره اسراییل افزایش یافته است. بر پایه این نظرسنجی، در ۲۰ کشور، بیش از نیمی از مردم دیدگاهی نامطلوب نسبت به اسراییل دارند و در هشت کشور استرالیا، یونان، اندونزی، ژاپن، هلند، اسپانیا، سوئد و ترکیه بیش از ۷۵ درصد مردم چنین نظری دارند. تنها در دو کشور، نیجریه و کنیا، اکثریتی با دیدگاه مطلوب نسبت به اسراییل دارند.
در روزهای اخیر «جان میرشایمر»، استاد دانشگاه شیکاگو و نظریهپرداز مشهور روابط بینالملل نیز در واکنش به ادعاهای نتانیاهو، مبنی بر پیروزی در جنگ با ایران تاکید دارد که دستاورد نتانیاهو از این جنگ چیزی جز شکست نبوده و اسراییل در دستیابی به هیچ یک از اهدافش موفق نشده. اسراییل حتی با کمک امریکا نتوانست برنامه هستهای ایران را از بین ببرد و در فروپاشی نظام حاکم بر ایران هم ناکام مانده است.
این ناکامیها معنایی جز شکست ندارد. اسراییل حتی با کمک امریکا نتوانست برنامه غنیسازی هستهای ایران را نابود کند و در واقع حمله به ایران باعث شد تا احتمال دستیابی ایران به سلاح هستهای بیشتر شود، نه اینکه کمتر شود. موشکها و پهپادهای ایرانی، اسراییل را به شکل اساسی تنبیه کردند و حالا اسراییل با تمام شدن موشکهای دفاع هوایی مواجه شده و به وضوح عزم کافی برای ورود به یک جنگ فرسایشی را ندارد.