در ایام اربعین ۵۸ بیمارستان و درمانگاه در کشور عراق راه‌اندازى خواهد شد

3 hours ago 1

باشگاه خبرنگاران جوان - میثم افشار، دبیرکل جمعیت هلال‌احمر در جلسه شورای سیاست‌گذاری اربعین حسینی (ع)، با بیان اینکه جمعیت هلال‌احمر قریب به ۱۵ سال است که در این زمینه تجربه ارزشمندی دارد، گفت: ستاد اربعین هلال‌احمر به دو بخش اصلی قرارگاه داخل کشور با مسئولیت سازمان امداد و نجات و قرارگاه خارج از کشور با محوریت مرکز پزشکی حج تقسیم شده است. مسئولیت اصلی ما تحت عنوان کمیته امداد و نجات ستاد مرکزی اربعین در وزارت کشور، موضوع امداد و نجات است، اما بخش درمان به شدت برجسته است. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، شروع عملیات اربعین از ابتدای ۴ مرداد ۱۴۰۴، آغاز شده و حداقل تا ۵ روز بعد از روز اربعین، ۲۸ مرداد ماه ادامه خواهد داشت.

دبیرکل جمعیت هلال‌احمر از فعالیت ۵۸ بیمارستان و درمانگاه در کشور عراق خبر داد و گفت: برخی از این مراکز از قبل دایر بوده و درمانگاه‌های ثابت ما در نجف و کربلا هستند، اما عمده این درمانگاه‌ها به صورت پلکانی و متناسب با موج سفر‌ها راه‌اندازی خواهند شد. برای این درمانگاه‌ها در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و اسکان کادر درمان برنامه ریزی خاصی انجام شده است. 

وی با اشاره به همراهی قریب به ۸۰۰۰ نیروی داوطلب در این عملیات، گفت: حوزه لجستیک امدادی ما در عراق بسیار مهم است. به همین منظور، ۱۵۰ دستگاه خودروی امدادی شامل خودروی نجات، آمبولانس، اتوبوس آمبولانس و خودرو‌های فرماندهی طراحی و برنامه‌ریزی شده است. قرارگاه اصلی سلامت و درمان ما در مرکزیت نجف برپا خواهد شد و قرارگاه‌های کربلا، کاظمین و مسیر‌های اصلی از مرز تا اماکن مقدسه نیز طراحی شده‌اند.

وی گفت: در ایام اربعین ٢٣ بالگرد هلال‌احمر در آماده‌باش کامل و یک فروند هواپیما نیز برای استفاده به عنوان آمبولانس هوایی در صورت لزوم، پیش‌بینی و تجهیز شده است.

دبیرکل جمعیت هلال‌احمر با اشاره به اهمیت تامین دارو و تجهیزات پزشکی، بیان کرد: بر اساس لیست دارویی سال‌های گذشته، میزان مصرف و شناخت نیاز واقعی زائرین ایرانی، لیست دارویی مورد نیاز طراحی شده و بخش عمده‌ای از آن خریداری، منتقل و بسته بندی شده و در بیمارستان امام علی (ع) نجف آماده توزیع است. مابقی نیز در روز‌های آینده قبل از عملیات اربعین منتقل و توزیع خواهد شد.

وی افزود: در مسیر اصلی طریق‌الحسین (نجف به کربلا) نیز برنامه ریزی جدی انجام شده و به تعداد لازم، موکب و درمانگاه طراحی شده است.

افشار در تشریح جزئیات استقرار درمانگاه‌ها گفت: در مسیر مهران به نجف ۵ درمانگاه، در شهر نجف ۱۱ درمانگاه، در کربلا و حومه ۲۳ درمانگاه، در مسیر نجف به کربلا ۱۵ درمانگاه، در شهر کاظمین ۲ درمانگاه و در سامرا و سید محمد نیز ۲ درمانگاه راه اندازی خواهد شد.

وی با تأکید بر حمایت از موکب‌ها در حوزه دارو و تجهیزات، افزود: علاوه بر حدود ۶۰ درمانگاه و بیمارستان متولی، این ظرفیت وجود دارد که تا چندین برابر این تعداد نیز در حوزه دارو و تجهیزات به عزیزان کمک کنیم.

دبیرکل جمعیت هلال‌احمر از تدارک و آموزش ۶۰ هزار امدادگر داوطلب در داخل کشور به ویژه در مرز‌های اصلی خبر داد و گفت: تمام مرز‌های مسیر‌های مواصلاتی از مرز‌های شرقی تا غربی تحت پوشش خدمات امدادی قرار خواهند گرفت.

افشار با گرامیداشت یاد ۳۱۰۰ شهید هلال‌احمر و ۵ شهید امدادگر در دفاع مقدس ١٢ روزه اخیر، از راه‌اندازی طرح “نایب شهید” با کمک حوزه اطلاع رسانی خبر داد و گفت: در این طرح، ۳۱۰۵ زائر نائب الشهدا خواهند بود و این عدد می‌تواند افزایش پیدا کند و به ازای هر شهید چند زائر می‌توانند کار نیابت را انجام دهند.

وی با اشاره به اهمیت آموزش و اطلاع‌رسانی، گفت: بسته‌های آموزشی طراحی شده و از طریق پیامک و لینک‌های آموزشی در اختیار زائران قرار خواهد گرفت تا با آخرین وضعیت کشور عراق و مسائل بهداشتی و درمانی آنجا آشنا شوند و از آدرس موکبها، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های هلال‌احمر مطلع شوند. نظرات و پیشنهادات زائران نیز دریافت و در صورت نیاز، خدمات به روزرسانی خواهد شد.

منبع: جمعیت هلال احمر

Read Entire Article