مهاجرانی: هلال احمر پیگیر ارسال کمک به مردم غزه است

6 hours ago 1

باشگاه خبرنگاران جوان ـ فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست خبری خود در مرکز همایش‌های صدا و سیما گفت: در ابتدا گرامی نام یاد شهدایی که در ۳۰ تیر و همین طور شهدای هسته‌ای و دفاع مقدس و همینطور شهدایی که در مسیر دفاع از حرم و همه شهدای جنگ ۱۲ روزه، سربازان سرافرازی که با متانت تمام و با فروتنی را گرامی می‌داریم. تمام سردار بزرگواری که گفتند در مزار ما بنویسید سرباز وطن.

وی افزود: یادآور می‌شویم که آنچه که امروز در حال حاضر در کشور داریم به دلیل خون پاک این شهدا است که لازم است گرامی بداریم یاد همه آنانی را که به نام شهید از دست دادیم.

مهاجرانی اظهار کرد: شهادت مرگ معمولی نیست و برکات زیادی دارد و طبیعتاً استقلال ما مدیون همین موضوع است و یادآور می‌شویم آنچه را که به شهیدان ما آموختند، وحدت مردم سالاری و اتکا به ظرفیت‌های ملی راه نجات کشور است.

سخنگوی دولت اظهار کرد: از همان ابتدای شروع جنگ آقای ظفرقندی از وزارت بهداشت و همکارانشان، سازمان‌های اورژانسی و امداد دست به کار شدند و البته کمی زمان برد، اما به سرعت همه سازماندهی شدند.

مهاجرانی با ذکر آماری گفت: در طول این مدت ما ۱۰۶۲ شهید را تقدیم کردیم که ۱۰۲ شهید زن و ۳۸ شهید کودک تقدیم شد. ۵ نفر از شهدا امدادگران بودند و ۱۸ نفر از کادر درمان شامل ۶ پزشک پنج پرستار و ۷ نفر امدادگر به شهادت رسیدند.

سخنگوی دولت در ادامه اظهار داشت: پنج نفر از جامعه فرهنگیان ما به شهادت رسیدند. از اساتید و جامعه هیئت علمی نیز تعداد شهید تقدیم شد. از بین شهدای غیرنظامی، تعداد ۲۷۶ نفر را داشتیم که لازم است عرض کنم استان تهران با ۲۶۵ شهید در رتبه اول قرار دارد.

وی افزود: در طول این مدت، آسیب‌هایی به مراکز غیرنظامی وارد شده است، از جمله ۳۶ مدرسه در شانزده استان آسیب دیده‌اند، همچنین به ۲۱۹ واحد صنعتی، از کارخانه‌ها تا واحد‌های صنعتی کوچک، خسارت وارد شده است. به ۲۲ نفر از اساتید دانشگاهی در منازلشان آسیب وارد شده و هفت بیمارستان و ۱۱ آمبولانس مورد اصابت قرار گرفته‌اند. حدود هشت هزار واحد مسکونی نیز آسیب دیده‌اند و اقدامات جبرانی در حال انجام است.

سخنگوی دولت تصریح کرد: لازم است اشاره کنم که در طول مدت دفاع مقدس، در مدت ۱۲ روز، ۲۳۰ مدرسه به عنوان پناهگاه ساماندهی شد و ۵۶ مدرسه در اختیار افراد آسیب‌دیده قرار گرفت. با توجه به اینکه مدارس به عنوان مکان امن شناخته می‌شوند و در طراحی آنها این نکته رعایت شده است، ۲۵ مدرسه نیز در اختیار مدیریت بحران قرار گرفت تا امور مرتبط را پیگیری کند.

وی بیان کرد: همان‌طور که پیش‌تر چندین بار اشاره کرده‌ام، در دولت در صبح جمعه بیست و سوم خرداد ماه مصوبه‌ای به تصویب رسید و چهار گروه شکل گرفت که متولی امور بودند و کار‌های خود را با سرعت دنبال می‌کردند. کارگروه امور زیربنایی به ریاست وزیر محترم، کارگروه امور اقتصادی به ریاست رئیس سازمان برنامه و بودجه، کارگروه امور رسانه به ریاست رئیس شورای اطلاع‌رسانی متولی بودند و فعالیت‌های خود را با جدیت انجام دادند. همچنین اختیارات ویژه‌ای به استانداران داده شد تا امور با سرعت بیشتری پیش رود.

سخنگوی دولت افزود: در همین مسیر، مدیریت بازار به خوبی انجام شد و وزرای محترم در هماهنگی با سایر وزرا توانستند کار‌ها را به خوبی پیگیری کنند. به این ترتیب، قریب به یک میلیون کالا از بنادر تخلیه و به شهر‌ها منتقل شد. این آمار نشان‌دهنده همکاری گسترده مردم است. در روز اول، نزدیک به ۲۰۰ میلیون کالا توزیع شد که نشان می‌دهد مردم بسیار همراهی کردند و شاهد هیچ‌گونه بی‌نظمی نبودیم. این نکته بسیار ارزشمند است و حقیقتاً ملتی که ریشه‌دار باشد، در بحران‌ها خود را نشان می‌دهد و ما این رفتار را از مردم مشاهده کردیم؛ مردمی که اصالت و ریشه دارند.

وی افزود: در طول این مسیر، بیمارستان‌ها قریب به ۵۸۰۰ مجروح را پذیرش و درمان کردند و بیش از هزار عمل جراحی انجام شد. این موارد علاوه بر ورود بیماران عادی بود که برای درمان‌های مختلف، از جمله بیماران قلبی، مراجعه می‌کردند. لازم است در اینجا از همه کسانی که در کمک به جریان امور کشور همکاری کردند، تشکر ویژه داشته باشم.

سخنگوی دولت اظهار کرد: زندان اوین مصداق جنایت جنگی شناخته شده است و کسانی که این تصاویر را به دنیا مخابره می‌کنند، در زیست‌بوم دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند.

وی افزود: بسته‌ای توسط معاونت علمی ریاست جمهوری همراه با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش‌بینی شده است. این بسته اول شامل شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود که در طول این مدت دفاع مقدس و فروش مواد اولیه آسیب دیده‌اند. تسهیلاتی به مدت ۹ ماه با سقف ۷ میلیارد تومان و سه ماه دوره تنفس برای آنان در نظر گرفته شده است. این تسهیلات به شرکت‌هایی تعلق می‌گیرد که در کار‌های خود تعدیل نیروی انسانی نداشته‌اند و در طول این مدت نیز تعدیل نیروی انسانی نداشته باشند، یعنی به عبارتی به افزایش سهم جوانان در حوزه اشتغال کمک کنند.
سخنگوی دولت ادامه داد: بسته دوم برای شرکت‌هایی است که تعداد نیروی انسانی آنان بیش از ۳۰۰ نفر است و در طول این ایام فعالیت داشته‌اند. این تسهیلات از رقم ۱۰۰ میلیارد تومان شروع می‌شود که البته متناسب با حوزه فعالیت این شرکت‌ها، قابل افزایش است و به صورت تسهیلات شش ماهه با سه ماه دوره تنفس پرداخت خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، تصریح کرد: غزه، امان از غزه. واقعاً وای بر انسانی که چنین صحنه‌هایی را می‌بیند. یعنی واقعاً شرمسار انسان بودن می‌شوم وقتی صحنه‌هایی را می‌بینم که کودکان بی‌گناه، زنان و جوانان چه گناهی کرده‌اند؟ مردم این صحنه‌ها که به معنای واقعی دل هر انسانی را به درد می‌آورد. واقعاً امان از غزه که دل انسان را پر از خون می‌کند و شرم بر کسانی که فقط نام انسان را یدک می‌کشند.

سخنگوی دولت بیان کرد: متأسفانه تعداد شهدای غزه قریب به ۶۰ هزار نفر شده است که تعدادی از این عزیزان کودکان بی‌گناهی هستند که بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند. دریغ و درد و شرم بر جهانی باد که در قرن بیست و یکم انسان‌هایی را این‌گونه در گرسنگی قرار می‌دهد، به گونه‌ای که کودکان از گرسنگی جان می‌دهند. واقعاً چه باید بگوییم؟

وی ادامه داد: جمعیت هلال احمر وظیفه و رسالت خود را انجام می‌دهد و پیش از این نیز در هماهنگی با نهاد‌های بشردوستانه اقدامات لازم را به عمل آورده است. این نهاد اقدام به اعزام و ارسال قسمتی از کمک‌های بشردوستانه خواهد کرد که امیدواریم اجازه دهند این کمک‌ها به دست مردم برسد. یکی از مشکلات موجود، خود رسیدن این کمک‌ها به دست مردمان آسیب‌دیده است که از چالش‌های جدی محسوب می‌شود.

سخنگوی دولت اظهار داشت: هلال احمر پیگیر موضوع است و جا دارد از همه کسانی که همدردی می‌کنند و سعی دارند وجدان‌هایی که به خواب رفته‌اند را بیدار کنند، تشکر کنم. این وجدان خواب‌رفته اگر بیدار شود، برای خودشان نیز مفید خواهد بود. دنیا باید بداند که این بدی‌ها ممکن است گریبان دیگران را نیز بگیرد.

وی افزود: این نسل‌کشی نه اولین نسل‌کشی دنیا است و نه آخرین آن خواهد بود. دنیا باید بداند که اگر در مقابل نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت سکوت کند، روزی ممکن است گریبان خود را نیز بگیرد؛ لذا لازم است آگاه باشیم و در مقابل ظلم سکوت نکنیم. ان‌شاءالله خداوند هر چه زودتر جهان را از این ظلم وحشتناک و چهره خشن آن پاک خواهد کرد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه دولت در پایان جنگ چه تجاربی برای دولتمردان حاصل کرده است و دولت باید چه تغییراتی را در اداره کشور ایجاد کند؟، ضمن تشکر از میزبانی صدا و سیما برای برگزاری این نشست خبری، گفت: نگاه ما به این موضوع باید سیستمی و نظام‌مند باشد و بدون هیچ‌گونه بزرگنمایی یا کوچک‌نمایی، با رویکردی علمی و دقیق به نقاط ضعف دستگاه‌ها بپردازیم. این نقاط ضعف در حال بررسی است و هرجا که نیاز به هم‌افزایی و یکپارچگی درون سیستمی باشد، این اقدام صورت خواهد گرفت. این امور تحت نظارت مستقیم مسئولین عالی رتبه در حال پیگیری است.

وی تصریح کرد: یکی از دستاورد‌های دفاع مقدس برای ما این بود که دوباره دریافتیم باید به مردم اعتماد کنیم و فصل نوینی را آغاز کنیم؛ فصلی که در آن بیشتر یکدیگر را تحمل کنیم و از نقد، که ناشی از دلسوزی و هدف بهبود عملکردهاست، نرنجیم.

سخنگوی دولت بیان کرد: هم‌اکنون تحولی همه‌جانبه در بررسی نقاط قوت، ضعف و فرصت‌ها در حال انجام است که همه دستگاه‌ها به صورت جداگانه و در عین حال به شکل یکپارچه آن را پیگیری می‌کنند.

وی ادامه داد: مهم‌ترین نکته‌ای که از این تجربیات آموخته‌ایم این است که باید بیشتر با مردم سخن بگوییم و صدای این جامعه متکثر را به رسمیت بشناسیم. میزان اعتماد دولت به مردم و همچنین واگذاری امور به مردم باید افزایش یابد؛ جایی که درباره بخش خصوصی صحبت می‌کنیم، باید بخش خصوصی را به عنوان شریک راهبردی دولت بشناسیم و امور را به آن واگذار کنیم.

منبع: مهر

Read Entire Article